Árt az egészségnek, ha túl sok tragikus hírt olvasunk vagy nézünk

Na végre hogy rájönnek mitől lessznek, milliók betegek csak úgy!!!!

Aki már kapott tőlem reiki kezelést az tudja hogy ezekre a dolgokra unos untalan utalok beszélek.

De nem csak a hírekkel kapcsolatban hanem a magánéletben még hangsulyosabban  érvényesek ezek.!!!

Mert egy szeretett személy elvesztése, Óriási negatív érzelmeket képes kiváltani az emberből.

Sajnos az egész még gyerekkorban kezdődhet.

 

 

Lehet, hogy távol élünk valamilyen tragikus eseménytől, de valójában csak egy kattintásra történik tőlünk. Az internet és a televízió állandóan bombáz bennünket a közlekedési balesetekről, terrortámadásokról és más felkavaró eseményekről szóló híradásokkal. Ez pedig komolyan árthat nemcsak a lelki, de a fizikai egészségünknek is.Forrás: http://www.origo.hu/

?A kutatások kimutatták, hogy fizikai kapcsolat áll fenn a között, hogy mit gondolunk és a testrészek között, amelyeket agyunk irányít? ? mondta Willa Decker pszichiátriai gondozási szakember.

?Az erőteljes negatív érzelmek képesek megváltoztatni a látásmódunkat, és hozzájárulnak a fejfájás, a magas vérnyomás kialakulásához, az emésztőrendszeri panaszokhoz, az immunrendszer gyöngüléséhez vagy más egészségügyi problémákhoz.?

Egyénenként eltérő hatás

Nem könnyű meghatározni egy adott személy rossz hírekkel kapcsolatos tűrőképességét, de mégis fontos lehet, mondta Decker, aki a texasi A&M Health Science Center College of Nursing docense.

 

A negatív hírek érzelmi és fizikális jólétre gyakorolt hatása egyénenként eltérő?? tette hozzá Decker az egyetem sajtóközleményében. ?Ha azonban észrevesszük, hogy szaporábban ver a szívünk, ingerlékenyebbekké, túlérzékenyekké válunk, vagy egyszerűen csak kimerültnek érezzük magunkat, akkor lehetséges, hogy a rossz hírek negatív hatását tapasztaljuk meg, és talán ideje kicsit eltávolodnunk ezektől a dolgoktól.?

A gyerekekre is figyelni kell

Noha úgy gondoljuk, hogy a hírek nézése felnőtt tevékenység, a gyerekeket is állandóan bombázzák a felkavaró címek, képek és történetek egy átlagos nap folyamán is.

?Talán a gyerekek nem is tudják kifejezni, mi zavarja őket, csak azt látjuk, hogy minden nyilvánvaló ok nélkül visszahúzódóvá vagy éppen agresszívvá válnak? ? folytatta Decker.

?Tudjuk, hogy azok a gyerekek könnyebben birkóznak meg a nehezebb körülményekkel, akiknek a szülei aktívan részt vesznek az életükben? ? mondta a szakember. ?Ezért nagyon sokat számít, ha megbeszéljük a gyerekekkel, mi történt, gondoskodunk a jólétükről és példát mutatunk nekik a helyes válasz kialakítására.?

Korlátozni kell a hírfogyasztást

Decker azt is elmondta, hogy a helyzettel való megbirkózás egyik legegyszerűbb eszköze, ha korlátozzuk a saját és a gyerekeink hírfogyasztását.

Hasznos lehet, ha kijelöljük a nap egy ésszerű időtartamú szakaszát a hírek befogadására, és a nap többi részében a saját életünkre koncentrálunk?? mondta Decker. ?Ha odafigyelünk, hogy eleget pihenjünk, megfelelően étkezzünk és tornázzunk, akkor sokat teszünk az általános jó közérzetünkért, és nagyban hozzájárulunk ahhoz, hogy csökkentsük a ránk zúduló csüggesztő híreknek való kitettségünket.?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

 

 

jani

orommel-letezni.hu 54 éves. 2001 ig éltem én is a szorgos munkás kis életemet feleségemmel három szép lányommal! A reiki energiagyógyászatot megismerve teljesen más lett az életem, életfelfogásom! Az addigi gyötrődő önmarcangoló, kesergő ember megértette hogy nem a világnak kell megváltozni hanem az embernek!!! Közben Reiki mester lettem s tovább is ez az életem! Megtaláltam a boldogságot mint ember, férfi, apa! Bárki kérheti a segitségemet SEGITEK energiakazeléssel,tapasztalataim átadásával vagy ismeretanyaggal!! Addig sem voltam beteges, de azóta még az a kevés nyavalyám is eltünt! Magyari János Reiki mester

A hozzászólások le vannak tiltva.