Az érzelmi jól lét! Szív csakra

A szív csakra kirívó viselkedésformái.                                                     

Ha túlmüködik szeretetünkért hálát elismerést várunk el.

Titokban ami lehet nem tudatos, csalodottak vagyunk ha szerintünk nem kaptunk elég hálát érte.Lehet valaki erős, hatalmas, de nem képes átérezni, befogadni a szeretetet. Zavarba jön a kedvesség, szeretet láttán.

Úgy érzi s lehet mondja is, hogy nincs szüksége mások szeretetére.

 A szív csakra csökkentett müködése

Ezáltal sebezhetövé válunk, s elkezdünk függeni mások szeretetétöl. Ha egyszer visszautasitanak bennünket, megbánjuk hogy megnyiltunk a másiknak, begubozunk letörtek leszünk- Szeretnénk szeretetet adni de már félünk az ujabb visszautasitástól. A szeretet hiányát, lehet túlzott kedvességgel eggyüttérzéssel potoljuk.

Bezárkozunk és ha a szívcsakránk nagyon alulmüködik közöny, érdektelenség, sőt szenvtelenség alakul ki. Csak nagyon erős külső hatásra érzünk valamit

Az egyetemes szeretet megtalálása mindkét esetben a megoldás, csak ellenkező előjellel.


A szívcsakrának nagy jelentősége van, ha elég nyitott, a belőle sugárzó szeretettel, képessé válunk mások gyógyítására is. Képes saját csakráinkat összehangolni, mikor valami rossz történik velünk vagy szeretteinkel. Törekedjünk arra hogy szeretetteljes életet éljünk-AMI NEM AZT JELENTI ÁM HOGY VALAMI TUTYI- MUTYI ANYÁMASSZONY EMBEREK LESZÜNK- NAGY TÉVEDÉS AKI ESETLEG ERRE GONDOL!

  • Egyszerűen csak azt jelenti
  • nem bántasz másokat
  • magad fejlődésével foglalkozol
  • A többi aztán már jönni fog automatikusan
  • egyre több negatívum tűnik el az életedből
  • ezáltal a betagségek is
  • azon kapod magad hogy hoppá -itt sem szúr ott nem nyilamlik, amott a szemölcs tünt el-az izületed nem fáj már, – és kinek -kinek jellemzői szerint.

A szívcsakra jó müködése teszi azt hogy úgy tudj adni hogy nem vársz el semmit. Azért adsz mert tudsz adni, mert jó adni. Tudsz elfogadni is mert  nem vagy álszemérmes.

A negyedik (szív) csakra természete

Ez a hely a találkálya a három alsó fizikai-érzelmi és a három felsőszellemi spirituális központtal.

A szív csakrán keresztül jut kifejezésre, hogy átérezzük lényünket, egyetértünk önmagunkkal, eggyütérzünk másokkal. A szív csakrán keresztül fogjuk fel a természet szépségeit a zene a képzőművészet költészet sugalta harmóniát. A szavak, a hangok, képek mind itt alakulnak érzésekké.Feladata a szeretettel való eggyesülés hisz mindannyian vágyunk bensőséges kapcsolatra. Még akkor is ha ezt az érzést bánatként, fájdalomként vagy szerelmi csalódásként éljük meg.

A nyitott szív csakra az igazi szerelem központja mely saját akaratából jött létre. Összekapcsolódva a felső csakrákkal felismerjük az Isteni jelenlétet az egész teremtésben. Így igent mondunk magunknak embertársainknak és az egész életnek.

Minden tagadás negatív érzéseket vált ki. Próbáld ki.

Idézd fel legrosszab élményedet majd közvetlenül a legjobbat. Közben figyeld a tested reakcioját.

A pozitív szeretetteljes igenlés energiahullámaiban, a negatív érzések és megnyilvánulások nem tudnak megmaradni, szépen feloldódnak.

Akkor miért ne gondolkozzak pozitívan?!!

Ha beteg vagy gondolj szeretettel beteg testrészedre ezzel elősegíted gyorsabb gyógyulását.

Ha szeretjük önmagunkat és tiszta szívből elfogadjuk életünket képesek leszünk a gyógyulásra és a dolgok megváltoztatására. Viszont ez alapvető követelmény mások feltétel nélküli szeretetéhez az igaz barátsághoz eggyütérzéshez megértéshez.

A nyitott szívcsakra képes a spontán gyógyításra, energiája különösen messzire hat.

Szív csakránkat a lélek kapujának is mondják mivel a mély és intenzív szeretet központja.A szív csakra fejlődésével párhuzamosan a harmadik szem (homlok- csakra)  képességei is kiteljesednek.

A szív csakra tisztítása és aktiválása

A természet érzékelése:

Erdőben vagy akár virágos réten parkban tett séták harmónikusan hatnak lénynkre a szív csakrán át. A rózsszínű virágok különösen nagy hatással vannak szív csakránk élénkítésére.

Vagy emejd fel a fejed és tekints az égre mikor rózsaszín árnyalatú a bárányfelhő, enged magadba szépségét szelídségét tisztaságát.

 Hangterápia

A zene formája:    03 Balogh Béla – Elfogadás    02 Balogh Béla – Megbocsátás

Minden klasszikus és meditációs zene felemelő hatással van a szív csakrára. Feléleszti a szeretet erejét és harmóniáját.

Magánhangzó:

Az “Á” hang van hozzárendelve a szív csakrához. Legnyitottab hangunk benne van a szeretet bárminemű teljes elfogadása. Ezt a hangot adják ki legtöbbször a kisbabák is hisz ők még nem tudnak különbséget tenni jó és rossz között.

Színterápia:    Zöld:                                          

Szép parkban, bokrok társaságában, víz mellett ideális hely egy kis naplementét, vagy felkeltét nézni közben netalán meditációt hallgatni.

Én egy fa vagyok. Gyere ide.

 

 

 

Földünk erdeinek, mezőinek szine megnyugvást feltöltődést és békességet sugároz felénk. Regenerálja testünket szellemünket érzelmeinket és energiával töltődünk fel általuk.

 

Rózsaszín:

 

Feloldja a szivünkben keletkező görcsöket és  előhívja a szeretet barátság érzését

 

 

 

Drágakőterápia

Rózsakvarc:Rózsakvarc

Megtanít bennünket elfogadni és szeretni önmagunkat ezáltal embertársainkhoz is szeretettel közeledünk.

 

Turmalin:

Segít felszabadítani betokosodott érzelmeinket. Szivünket s tudatunkat a szerelem örömteli oldala felé hajtja.

Kunzit:

Megnyitja szívcsakránkat az Isteni szeretet előtt és visszavezetnek bennünket az egyenes útra.

Emerald:

Emerald

Az élet minden szintjén erősiti és elmélyíti a szeretetet. Megmutatja azokat a részeket területeket ahol az összhang még nem jött létre.

 

Jáde: (Nefrit)

Jade

Ellazítja megnyugtatja a szivet, segít felfedeznünk az élőlényekben a szépséget ezáltal jobban tudjukértékelni a világot.

 

 

Aromaterápia

Rózsaolaj:

Szeretetet árasztóan gyógyítja a szív sebeit, örömmel és vággyal tölti el a szivet.Finomítja az érzéki örömöket,és magasabb rendű szeretetté alakítja át azokat.

 A negyedik ( Szív) csakra és hozzárendelései

Szín: főképpen zöld, de lehet sárga vagy rózsaszín

Hozzárendelt természeti elem: a levegő

Érzékszervi funkciója: a tapintás

Szimbóluma: a tizenkét szírmú lótuszvirág

Alapelv: az odaadás

Hozzárendelt testrészek: a szív, a gerinc a nyak és derék közötti rész, mellkas, mellüreg, tüdő alsó része, a vér vérkeringési rendszer, a bőr.

Hozzárendelt mirigy: csecsemő-mirigy. A növekedést szabályozza és irányítja a nyirokrendszert. Felelős még az immunrendszer erősítéséért is.

Asztrológiai hozzárendelések: 

Oroszlán/Nap: melegség, szivélyesség, nagyvonalúság.

Mérleg/Vénusz: kapcsolat, szeretet, törekvés a harmóniára, eggyé válás a másik emberrel, az Én és a Te egybeolvadása.

Szaturnusz: az önző egó legyőzése mint eggyetlen lehetőség az igaz szerelem megéléséhez.

Ha kiváncsi vagy mi zajlik benned, vagy úgy érzed valami történik a szervezetedben és rossz érzésed van, előzd meg a nagyobb bajt.

                          CSAK KATTINTS IDE  

Szeretnéd tudni hol tartasz az egészségeddel? Ingyenes felmérés

30 PERCES FELMÉRÉS UTÁN KAPSZ EGY RÉSZLETES HANGÜZENETET

Konkrét gyakorlati ajánlások, betegségre, életvitelre és érzelmi problémákra!
Személyes kezelésre való jelentkezés

Szívidegesség

 

jani

orommel-letezni.hu 54 éves. 2001 ig éltem én is a szorgos munkás kis életemet feleségemmel három szép lányommal! A reiki energiagyógyászatot megismerve teljesen más lett az életem, életfelfogásom! Az addigi gyötrődő önmarcangoló, kesergő ember megértette hogy nem a világnak kell megváltozni hanem az embernek!!! Közben Reiki mester lettem s tovább is ez az életem! Megtaláltam a boldogságot mint ember, férfi, apa! Bárki kérheti a segitségemet SEGITEK energiakazeléssel,tapasztalataim átadásával vagy ismeretanyaggal!! Addig sem voltam beteges, de azóta még az a kevés nyavalyám is eltünt! Magyari János Reiki mester

Hozzászólást szeretnél írni? Nyugodtan hiszen épp itt vagy! Te hogy látod? Kiváncsi vagyok a véleményedre. Nem kell regisztrálni a megjegyzés írásához.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .