Zafír Acsalapu Ibolya Lázcsillapítás

Alvászavarok, agy, agyalapi mirigy, belek, csigolyák, magas vérnyomás, epehólyag, fájdalmak, gyomorfekély, hormonok, izomrendszer, láz, máj, méregtelenítés, napfonat, szem, hályog, szív, vesék

stressz oldás, szorongások enyhítése, túlzott aktivitás.


ACSALAPU (Petasites officinalis)


Az acsalapu folyók, patakok partján, árkokban és erdőszé-

leken nő. Lényegesen nagyobb, mint a martilapu, amelynek a

családjába tartozik. Kalapnagyságú levelei enyhén fogazott szélűek,

fonákjuk szürkés-molyhos. A piszkosfehértől a halványrózsaszínbe

játszó fészekvirágzata laza fürtben virít a szár csúcsán.

A lázcsillapító hatású gyökerét gyűjtjük, (még a virágzás

előtt), amelynek a nagy pestisjárványok idején igen nagy jelentőséget

tulajdonítottak. Láz, légszomj, köszvény és epilepszia ellen

használjuk izzasztó teaként. Egy-két csészével igyunk meg belőle

napközben kortyonként.A nagy, friss leveleket nemcsak ficamos, rándult, feltört lábra

rakhatjuk fel, de mindenfajta égés, rosszindulatú fekély és égési seb

gyógyítására is használhatjuk.


Ibolya


Az ibolya nagyon jó köptető, vértisztító, nyugtató és lázcsillapító. Jó hatással van a náthából eredő hörgő- és torokgyulladásra. Tuberkulotikus köhögéseknél, tüdőcsúcshurutnál, légzési nehézségnél is használjuk teáját. Ha a friss, összemorzsolt ibolyalevelet homlokunkra kötjük, elmulasztja a migrént


LÁZ (általában) (lásd még: HŐGUTA)


Amikor a testem hőmérséklete 37 *C fölé emelkedik, akkor lázról beszélünk. A láz engem égetőérzelmekről árulkodik. Ezek az érzelmek magam vagy mások ellen fordított, vagy egy eseménnyelkapcsolatosan érzett dühvé változnak, amely szétárad egész testemben. Miért kell ebbe a szélsőségesállapotba kerülnöm? Ez részemről egyfajta kompenzációs kísérlet arra, hogy pihenhessek, hogy többszeretetet és figyelmet kapjak? Vagy azért van erre a kis megállásra szükségem, hogyalkalmazkodhassak a számomra túl gyorsan változó valósághoz? Általában egy hirtelen megjelenőheves, égető érzelemről van szó. Az is lehetséges, hogy nehezen boldogulok az életemmel és azintenzív düh, felháborodás vagy csalódás, aggodalom érzése bennem láz formájában jelenik meg.


Ha gyermekről van szó, akkor a hirtelen láz belső konfliktust, dühöt vagy elfojtott sérelmet, sérülést takar.Gyermekként nem vagyok képes mentálisan feldolgozni az érzelmeimet, ezért testi szinten élem meg,fejezem ki azokat. Mindenesetre, fel kell ismernem ennek a láznak az okát, és rájövök, hogy düh ésirritáció felgyülemléséről van szó, amely akkor jön felszínre, amikor a múlt bosszúságain rágódom.


Tudatosítom az igényeimet, és elfogadom, hogy megtanulok másokkal kommunikálni azért, hogykifejezhessem azt, amit érzek. Mostantól nem halmozom fel többé a dolgokat, érzéseket, hanem tudom,hogy a párbeszéd a megoldás.


LÁZ – LÁZKIÜTÉS


A lázkiütések megjelenése közvetlen kapcsolatban van a felismeréseimmel. Sok kérdést teszek felmagamnak, magammal, és általában az élettel kapcsolatosan. Konfliktus húzódik a saját identitásom ésa többiekkel való kapcsolatom között. Az egyetlen megoldás, amit a testem ennek az érzelmikonfliktusnak a kifejezésére és attól való megszabadulására talált, az ezeknek a láz okozta kiütésekneka megjelenése. Mi az, ami megakadályoz abban, hogy önmagam lehessek?


A visszautasítástól valófélelem! Amikor ez bekövetkezik, meg kell találnom az okát annak, hogy miért nem vagyok összhangban saját magammal. Tudatosítom, hogy szükségem van arra, hogy minden helyzetben önmagam legyek.


Elfogadom azt is, hogy mostantól kifejezem magam, mivel a környezetem nem tudja kitalálni, hogy vajon mi foglalkoztathat engem, vagy mi a bajom. Mivel elfogadom a többieket olyannak, amilyenek, ezzel bevonzom” azt, hogy így mások is jobban meg fognak érteni engem. Újra önmagam leszek, a harmónia, az összhang, újra az életem részévé válik majd.


 jani

orommel-letezni.hu 54 éves. 2001 ig éltem én is a szorgos munkás kis életemet feleségemmel három szép lányommal! A reiki energiagyógyászatot megismerve teljesen más lett az életem, életfelfogásom! Az addigi gyötrődő önmarcangoló, kesergő ember megértette hogy nem a világnak kell megváltozni hanem az embernek!!! Közben Reiki mester lettem s tovább is ez az életem! Megtaláltam a boldogságot mint ember, férfi, apa! Bárki kérheti a segitségemet SEGITEK energiakazeléssel,tapasztalataim átadásával vagy ismeretanyaggal!! Addig sem voltam beteges, de azóta még az a kevés nyavalyám is eltünt! Magyari János Reiki mester