Gyermekünk a mérleg nyelve milyen szülők vagyunk.

Te milyen szülőnek tartod magad?

 

janiki’s Blogs

 

Gondolkoztál már rajta.?

Ez főleg akkor igaz, ha a kicsi elkezd furán viselkedni. Túlmozgásos, vagy agresszív, esetleg feltűnően félénk, szorongó, urambocsá’ kezelhetetlenül hisztis.
A legtöbb szülő ilyenkor persze azonnal nekilát gyereket nevelni, pedig csak saját tükörképét látja, elő egyenes adásban.
Csak éppen egy másik ember testében, élete kezdetén, és ez bizony nem kis felelősséggel jár!
Nem lehet mindent “rendellenességért” – elhízásért, depresszióért, neurotikus, vagy akár szervi panaszokért – a géneket okolni, a családi háttér legalább ennyire jelentős.

Sokaknak új megközelítés ez a nézet. Pedig ez egy régóta tudott dolog. De sehol nem tanítják nekünk.
Tehát a gyerekem fejlődése attól függ, milyen szülő vagyok. Hogyan viselkedek vele, mit mondok és cselekszem. Vagy mit nem mondok, de mit sugárzok ki magamból. A gyereknél jobb érzelmi vevőantenna nem sok van. Érez minden apró rezdülésedet, figyel téged, hisz kire figyeljen, ha nem az édesanyjára édesapjára.

 Jutalmazás Büntetés!

A mai gyereknevelési felfogásnak, még mindég egyik alapköve a jutalmazás és büntetés párosa.

Valamilyen formában jutalmazzuk gyermekünket, ha felfogásunk szerintJÓT cselekszik. Adunk valamit neki, valami kézzelfoghatót amin lemérheti-ezt azért kaptam mert most jó voltam.
Büntetjük valamiért mert felfogásunk szerint rosszat cselekedett. Büntetjük valami érezhető módon amin lemérheti-ezt azért kaptam mert most rosszat cselekedtem.
Zajlik a programozás a gyermeked nevelésében, ahogy te is nevelkedtél csak azt tudod továbbadni. Saját magad adod tovább ugyanazt a programot, amitől te magad is szenvedtél gyerekkorodban. Amitől, mire már felnőtt lettél, kialakult a bűn bűntudat érzése.
Így már kész egy igazi érzelmi stressz, ami elkisér életed végéig. Azért mert a felfogásod (gondolkodásod) alapja.
De ez akkor is így van ha a szülö csak annyit tesz, hogy a gyermekével szóban közli nemtetszését vagy elégedettségét. Ha bizonyos jelzőkkel illeti a tanulási eredményét. Ha olyan elvárásai vannak, ami eggyáltalán nem veszi figyelembe gyermeke érdekeit.
Ilyen és ehhez hasonló módszerek bevetésével neveljük fel gyermekeinket. Sajnos, mindezek együttes hatása eredményezi a depressziótol kezdve a belső feszült-é válást.
Tudom, dualizmusban élünk és ennek természetes velejárója, mindkét elem megnyilvánulása.
Csakhogy az EMBER, egy földre született SZELLEMI LÉNY, nem egy anyaghalmaz.
Szakitsd meg ezt a BERÖGZÖTT életfelfogást. Lépj ki belőle azáltal, hogy megváltoztatod az ÉLETRŐL, meglévő felfogásodat.

Kezd ITT. GYEREKKORODBAN MI FÁJT A LEGJOBBAN, VAGY MI HIÁNYZOTT?!…………………………………………………………………..

……………………………………………………………………………………..

Csak nem a szeretetre jutottál?!.

Ha igazán a mélyére ástál önmagadban akkor nem a tárgyak nem a bulizás, hanem a törődés, a figyelem a FELTÉTEL NÉLKÜLI SZERETET az ami hiányzott. Azért keresi a gyermek máshol, az érzelmi melegséget mert otthon nem kapja meg. Gyermekünknek minden új ebben a világban, valakitől vennie kell egy mintát, hogyan és miként viselkedjen, érezzen cselekedjen, de elsősorban gondolkodjon.
Lépésről lépésre, ÉVRŐL ÉVRE, a megélt csakrafeladatok alatt alakul kiéletfelfogása! Milyen hatások érzések cselekedetek beszélgetések hatnak rá, a szerint alakul ki. Az évek haladtával egyre többet és többet fogja használni, MÁR meglévő tapasztalatait. Amit az elöző évekből merít. Ilyenkor már nehezebb megváltoztatnia rossz döntéseit, amik az elöző évek tapasztalatainak összegzésével alakít ki. Rossz tapasztalatok rossz döntések.

Ha feltétel nélkül, csak, szereted a gyermeked könnyű dolgod lessz!

Megszabadítod magadat a mindennapos örlődéstől, hogy olyanná tedd gyermeked amire te vágysz.
Ha csak szereted, akkor esélyt adsz neki, hogy felszínre kerüljenek fő adottságai és jellemvonásai. Szabadon megélheti saját természetével a csakrák, feledat éveit. Neked csak segítened kell őt. Így is lessz tennivaló bőven. Hisz az iskola, a média fals elvárásainak hatását, nemigen tudod kivédeni. Egy bizonyos kort elérve (ez mindenkinél más) követni kezdi azt. Csak később, a helyes értékrendjét felállítva fogadja el,- sőt büszkén hangoztatja- hogy Ő más mint a többiek. Egyedi és megmásíthatalan.
Csak szeresd és segítsd őt, a többit meg fogja oldani mindenképpen. Ha segítségre van szüksége jelleméből fakadóan vagy szól neked vagy látni fogod rajta a nyűglődést. Az utóbbi esetben kell egy kis diplomáciai érzék, hogy megtudd mi a baj. Ha eddig is elmondhatta búját baját nem sokáig fogja magában tartani. Hiszen érzi bízhat benned, nem csúfolódsz nem rázod le magadról mondván most nem érsz rá.

 

Te milyen szülőnek tartod magad?  janiki’s Blogs

Mond el véleményed. Írd meg amit gondolsz. Vagy íratkozz fel és adj egy témát. Kérdezz és kritizálj. Mik a kételyeid? Mindez butaság? Íly módon a gyerek a fejünkre nől?! Vagy hogy kell elkezdeni?!
Teljesen Anonym is lehetsz. Ekkor a megjegyzést használd!

jani

orommel-letezni.hu 54 éves. 2001 ig éltem én is a szorgos munkás kis életemet feleségemmel három szép lányommal! A reiki energiagyógyászatot megismerve teljesen más lett az életem, életfelfogásom! Az addigi gyötrődő önmarcangoló, kesergő ember megértette hogy nem a világnak kell megváltozni hanem az embernek!!! Közben Reiki mester lettem s tovább is ez az életem! Megtaláltam a boldogságot mint ember, férfi, apa! Bárki kérheti a segitségemet SEGITEK energiakazeléssel,tapasztalataim átadásával vagy ismeretanyaggal!! Addig sem voltam beteges, de azóta még az a kevés nyavalyám is eltünt! Magyari János Reiki mester

Hozzászólást szeretnél írni? Nyugodtan hiszen épp itt vagy! Te hogy látod? Kiváncsi vagyok a véleményedre. Nem kell regisztrálni a megjegyzés írásához.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .