Hírlevél témák

 Érdeklődéseden alapuló

 Hírlevélre feliratkozás

 

Arról olvashatsz majd ami igazán érdekel!

Tudom milyen az mikor cseppenként kell összevadászni az információt a konkrét dologban ami téged érdekel.

——————————————————————————————————————–

Öregedéstől való félelem!!

Kérdezi az első hírlevél kérő.

Miért??                     Külső okok:

 • Mert mai korunk, minden lehetséges informatikája nagy többségében csak a fiatalokkal számol. Ezt nap mint nap tapasztalhatja mindenki, aki elérte az 50. életévét. Sokszor még ennyi sem kell. Tehát egyszer van egy kirekesztő cselekvés világszinten.
 • Az emberek nagy többségének, minden energiáját leköti a pénz megszerzése, amiből meg tud élni. Napról napra ezen jár az esze, minden érzékszerve erre koncentrál.
 • Felborult szépen az értékek rendje. Mostanra megint a pénz imádata került előtérbe, miközben az önmagában nem érték. Ezért lehetséges, hogy akik valamilyen értéket állítanak elő (szellemi, fizikai) semmibe veszik őket, semmibe vehetik őket.
 • Mesterséges munkanélküliséget teremtenek, ezzel tudják alacsonyan tartani a béreket.
 • Ezáltal az emberek az idelyük többszörösét fordítják munkával. Már nem alkotásnak tekintik amit létrehoznak, hanem egyszerű pénzforrásnak.
 • Lelkileg törik meg az embert, nehogy jusson ideje magával foglalkozni és gondolkozni azon miért van ez így.
 • Sok millió embert széditettek meg, buzdítottak felelőtlen hitelfelvételre világszerte. Meg is lett az eredménye. Összeomlott a rendszer. Az emberek meg a legkilátástalanabb helyzetbe kerültek. Amit eddig felépítettek életükben most porrá lehet.
 • Az anyagi biztonság szétfoszlása olyan lelki érzelmi válságba sodorja az embereket, ami teljesen felemésztheti további életükbe jövőképükbe vetett hitüket.

Több külső ok is hozzájárul még a jövőtöl való félelemhez. Ezek a látható anyagi világ rossz felépítését fémjelzik.

Csakhogy mindezek együtt sem igazi okai a jövőtöl, bizonytalanságtól, öregedéstől, elmúlástól való félelemnek! 

Az igazi ok, okok bennünk rejlenek!

Sok sok száz éve annak már, hogy az emberek elkezdték másképp nevelni a gyermeküket. Lehet sok ezer évet is mondani, mert ez egy ciklikusan megjelenő jelenség az emberiség történetében. Mikor az emberek, nem a belső értékek felszínre hozásával törődnek gyermekük nevelésekor, hanem az anyagi javak megszerzésére készítik fel őket mindenekfelett.

Mindenféle direktívát, szabályt elvárást fogalmaznak meg. Pedig arra elég sok hatás éri az embert a külvilágban.

Ezek a dolgok vonnak ugyanis kerítést a személyiség kifejlődése elé!

Már ekkor szorongások sorozata ér bennünket. Nem elég az iskolai elvárás aminek azért igyekszik eleget tenni a gyerek, hanem még otthon sem kapja meg azt a támogatást (szeretetet, megértést) a szüleitől ami természetes lenne.

A gyerekben (vagyis bennünk) kifejlődik a megfelelni akarás, szüleivel és a külvilággal szemben. A szeretetért az elismerésért a dicséretért. Az érvényesülésért. Miközben, ha gondot forditnánk a személyisége felszínre hozására, akkor megtalálná helyét minden helyzetben.

Azt szeretnénk hogy a gyerek többre vigye mint mi? Ennek jegyében rátelepszünk mondván majd én tudom mi a jó neked  (kislányom vagy kisfiam) mi legyél mert azok jól keresnek.

Elkezdődik az élete az első munkahelyen (ha talál mai napság, és ez is egy kerítésléc) mennek az évek a napi malomban. Mert annak érzi. Vannak örömök sikerek, szépen keres. Megjön a ház autó gyerek.

Azon kapja magát egyszer, hogy az élet értelmén kezd gondolkodni.

Miért élünk? Csak ennyi?? Miért érzem azt hogy lenni kell valami másnak is? Csak az állandó elvárások és ezeknek a megfelelni akarás? Mi hiányzik az életemből?

Fut át az agyán az embernek kis ideig. De azután megy tovább a dolgára. Ezt követően egyre többször fogja feltenni a kérdést önmagának majd párjának vagy barátjának szüleinek. Persze ha eljut idáig. Mik lesznek a válaszok? Ez az élet kisfiam!

Ahogy múlik az idő egyre bizonytalanabb lessz. Később keserű majd talán dühös. Mindenkire és mindenre. Az egész világra mert nem érzi jól magát benne.

Jön még hozzá egy két nyavaja és kész. Ugyanazzá vált mint a szülei. Idős szorongó beteges aki félve várja az elmúlást.


De ne hagyd magad!!

Nem kell ennek így történnie. Rázd meg magad belülről és nézz szét, kik azok akik másképp élnek. Vidámaknak gondtalannak látszanak. Figyeld őket vagy érdeklődj tőlük.

Valamit biztos tudnak amit te nem vettél észre. Kezd el másképp élni az életed, szakítsd meg a körforgást. Nem az örökös félelemre szorongásra betegségre születtünk.

Régi korok nagy vezetői, vallásalapítói mint Krissna vagy Buddha, eljutottak a gazdagság csúcsára de nem találtak OTT semmit. Akkor indultak el befele önmagukba és ott megtalálták amit kerestek.  A BOLDOGSÁGOT.

Ha elkezded szép sorjában azokat a kerítésléceket lebontani, napról napra jobban fogod érezni magadat.

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

A Jó Úton?


 

Honnan tudjuk mikor vagyunk az ösvényen?

Nagyon hasonló két kérdést kaptam, épp ezért összevonom őket. Ugyanakkor amilyen egyszerű a kérdés annyira nehéz a válasz.

 1. – válsághelyzetből kiút megtalálása
 2. – felismerni azt ami igazán fontos
 3. – lelki béke, belső derű megszerzése és megtartása
 4. – jó célok felismerése, kitűzése és ezek megvalósításához szükséges módszerek, eszközök megtalálása

 

 1. a negativ beidegzödések elhagyása,a félelmek feloldasa,az élet szép oldalának meglátása.És minden pozitiv dolog ami létezik!
 2. Köszönöm
 3. A negativ ,ártó emberek leépítése,és nem bevonzása!Két gyerekkel egyedül boldogulás az életben:

Hisz nem egy konkrét dologban kérnek tanácsot hanem az Életről az Élet jó dolgairól.

Elkerülni a nehézségeket a válsághelyzeteket és az ártó Embereket.

Egy válsághelyzet nekünk, mint egyénnek az. Miért? Mert annak éljük meg, a jelenlegi életfelfogásunkkal. Újra meg újra leírom, és mondom is minden alkalommal akiket személyesen kezelek. Csak a felfogásunk teszi válsághelyzetté azt ami a valóságban megoldandó feladat személyes életünkben. De sejtem mi az amiről kérdez az illető.

Egy olyan, újra meg újra termelődő negatív helyzet, mikor azt érezzük, belátható időn belül nincs megoldás.

Igen, ez képes felőrölni minden ember idegrendszerét.

De akkor egy ilyen 22-es csapdájában hogyan védekezzünk, hogyan viselkedjünk saját magunk védelmében?!03 Balogh Béla – Elfogadás

Itt lép be életünkben a BELSŐ HIT. Mert ez a helyzet, ami képes fenn állni 1/2-1 évig is a Belső hitedet teszi próbára. Akár te idézted elő, akár egy másik ember, mindenképpen szereped van benne. Egy ilyen patt helyzetet akkor kap az ember, ha tanulni valója van annak a dolognak a kezelésében ami most a probléma okozója vagy gátja a válság megoldásának. Ezt fel kell ismerni és tanulni belőle. De a sors nem bízza a véletlenre. Addig tartja fenn a válsághelyzetet ameddig biztos, hogy megtanultad a leckét egy életre.

Ilyenkor tudatosodik az emberben mi a fontos és mi nem az életben.Osho – Nők könyve

Ekkor tudja értékelni a szeretet a jóindulatot vagy a segítséget. Mert ezek azok az értékek, ami mentén élve minden megpróbáltatást meg tudsz oldani. Miközben egyre erősebben kerülsz ki az ilyen helyzetekből. Megerősödik az önbecsülésed önbizalmad. A magadba vetett hited, mely a szereteten alapul. Magadat becsülve már tudod embertársadat is szeretni. Tudod már, hogy Ő is azokkal a problémákkal küzd mint Te. Az hogy másképp néz ki, kövér csámpás sánta béna  autista stb…. már nem fog zavarni, nem fordulsz el kínosan, mert teljesen át tudod érezni belső fájdalmát. Miközben hálát adsz a jó Istennek, hogy te egészséges vagy. Hát ezek azok az Alapvető emberi értékek amik igazán fontosak.

Ezek fogják számodra meghozni azt a belső békét harmóniát ami után áhítozol.

09 Balogh Béla – Béke és harmónia

Ezek mentén élve fogod megtalálni saját magad helyét a világban. Oda ahova való vagy amit szeretnél csinálni vagy tanulni. Ahol úgy érzed értékes és szerethető vagy. Ekkor már felismered mikor ad az élet a sorsod tanulni valót, amit meg kell élned. De már nem sorscsapásként fogod fel hanem lehetőségnek. Viszont már nagyon sok jót vonzol magadhoz. Új emberek barátságai lépnek be az életedbe. Azt veszed észre, elmaradnak a régen, neked fontosnak érzett, tartott emberek. Néha elgondolkozol rajta egy kicsit, de most már tudod a választ.

Elindultál egy másik Úton amire addig azt mondtad- Majd akkor ha bizonyíték van rá, hogy helyes. Hát a bizonyíték a körülötted lévő boldog emberek, még ha nekik is vannak problémáik. Csak akkor tudod meg ha elindulsz rajta, mennyire teljesebb harmonikusabb. A belső szeretet meghozza mindenkinek a választ.10 Balogh Béla – Bölcsesség

Az utolsó kérdésre, szintén ennek fényében tudom javasolni: Kérj segítséget a körülötted lévő emberektől. Nyiss a környezetedre. Ha megfigyelted, manapság az emberek egyre jobban segítenek a másikon. Csak kérd a segítséget. Hidd el meg fog érkezni.

08 Balogh Béla – Bőség

szeretettel jani

Szólj hozzá itt alul a commenteknél.

Üzenj ha tudsz segíteni másoknak

 

jani

orommel-letezni.hu 54 éves. 2001 ig éltem én is a szorgos munkás kis életemet feleségemmel három szép lányommal! A reiki energiagyógyászatot megismerve teljesen más lett az életem, életfelfogásom! Az addigi gyötrődő önmarcangoló, kesergő ember megértette hogy nem a világnak kell megváltozni hanem az embernek!!! Közben Reiki mester lettem s tovább is ez az életem! Megtaláltam a boldogságot mint ember, férfi, apa! Bárki kérheti a segitségemet SEGITEK energiakazeléssel,tapasztalataim átadásával vagy ismeretanyaggal!! Addig sem voltam beteges, de azóta még az a kevés nyavalyám is eltünt! Magyari János Reiki mester

Hozzászólást szeretnél írni? Nyugodtan hiszen épp itt vagy! Te hogy látod? Kiváncsi vagyok a véleményedre. Nem kell regisztrálni a megjegyzés írásához.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .