Meditációk

Hatékony feszültségoldó gyakorlat mindenkinek

 

Magnóra mondva vagy felolvasva egyedül, vagy barátaiddal családtagokkal minden formában használható.  Mint minden dolog ez a gyakorlat is akkor fejti ki hatását ha rendszeressen használjuk. Hetente legalább két alkalommal használd. Tegyél be olyan zenét kellemes hangerőre ami téged vagy benneteket megnyugtat, lehet aroma mécsest vagy füstölőt is használni, a hatás növelésére.Eggy a lényeg, minél jobban lazulj el persze a tudatod az éber maradjon ne aludj bele.

Ne feledd a rendszeres használat hozza meg az eredményt. Tedd életed részévé hetente két alkalommal legalább! 

Helyezkedj el kényelmesen! A hátad legyen egyenes, a tenyereid lazán fölfelé néznek. (10 mp szünet) Engedd rá tested teljes súlyát a székre! Ezáltal ellazulnak az izmaid. (5 mp) Engedd, hogy ellazuljanak az izmaid! (10 mp)

Most kezdd el figyelni a lélegzetvételedet! (5 mp) Érezd, ahogyan veszed a levegőt! … Érezd, ahogyan kifújod! (5 mp) Ha jól csinálod, már ettől lelassul a lélegzetvételed. … Ez jó. …

Most lassan hunyd le a szemedet! Ezzel kizárod a külvilágot, … és így figyeld tovább a lélegzetedet! … Számold a másodperceket, amikor beszívod, … és amikor kifújod a levegőt! Tartson legalább 3 másodpercig egy-egy be- és egy-egy kilégzés! (15 mp)

Közben végezz hasi légzéseket: amikor beszívod a levegőt, told ki a hasadat, … amikor kifújod, húzd be! … Ne törődj most az esztétikummal! … Most csak az egészséged legyen fontos! A beszívásnál kitolod, … a kifújásnál behúzod a hasadat. …

Ha tudod, növeld meg ezt az időt legalább 4 másodpercre, és így folytasd tovább a gyakorlatot! …. 4 másodperc be, 4 másodperc ki. (20 mp) Folytasd tovább a gyakorlatot! (5 mp)

Minden egyes belégzéssel békesség és nyugalom áramlik beléd. … Minden egyes kilégzéssel távozik belőled minden, ami zavar. (10 mp)

Ez a gyakorlat feloldja a belső feszültségeket, felszabadítja az energiapályákat. … Ez nagyon fontos dolog, hiszen a betegségek túlnyomó többsége a szervezetben lévő valamilyen belső feszültség miatt jön létre, … vagy pedig ezek a feszültségek, görcsök akadályozzák meg a gyógyulást. … Oldj ki magadból minden feszültséget! ,érintés(20 mp) Végezd tovább a gyakorlatot! (10 mp)

Most tovább fokozzuk a gyakorlat hatékonyságát, … kifejezetten gyógyító célzatú elemeket iktatunk be. … Tartsd tovább az eddigi ütemet, de mostantól kezdve a lélegzés után ne fújd ki rögtön a levegőt, hanem tartsd bent annyi ideig, amennyi a be- és a kilégzés ideje. Tehát ha 4 másodperc a belégzés üteme, akkor tartsd bent a levegőt 4 másodpercig, és csak azután fújd ki azt, 4 másodperc alatt! … Közben számold a másodperceket! Belégzed, … benntartod, … kilégzed, utána rögtön belégzed, és így tovább. (10 mp)        Végezd önállóan a gyakorlatot! (20 mp)

Ettől a gyakorlattól belső melegedés várható, ami az energiapályák és a keringési rendszer aktívabb működése miatt jön létre, és ezáltal beindulnak a belső gyógyító folyamatok. (20 mp) Végezd tovább a gyakorlatot! … Gyógyítsd a testedet! (1 perc)

Jól van! … Lassan térj vissza a folyamatos lélegzéshez, … ne tartsd benn tovább a levegőt! (5 mp) Ismét lassú be- és ugyanannyi ideig tartó kilégzéseket végezz! (10 mp)

Most csak pihenj, figyeld a háttérből jövő zenét! … Próbáld magad elképzelni abban a környezetben! (10 mp) Talán éppen egy gyönyörű tengerparti strandon napozol szeretteid körében. … Vagy talán egy csendes öböl látványában gyönyörködsz jóleső magányodban. … Csak te és a természet. … De lehet, hogy csónakon ringatózol, esetleg tengeralattjáróból fürkészed a tenger békés világát. …

Bármelyik helyszín jó. … A lényeg, hogy csak és kizárólag jó érzéseket engedj magadba! Ha mégis elő akarna jönni egy rossz érzés, egy negatív gondolat, told félre! Oldd föl egy kellemes érzéssel, egy szép gondolattal! … Itt csak a szépnek és a jónak van helye. Ez a szeretet birodalma. (5 mp) Most egy ideig nem szólok, csak pihenj! … Nézz jól körül a szeretet birodalmában! … Engedd magadba ezt az érzést! (3 perc)

Tartsd meg továbbra is ezt az érzést! … Közben egy újabb gyógyító gyakorlatot végzünk majd el. …

Két tenyered fordítsd össze kinyújtott ujjakkal, mintha imádkoznál! … Most az összezárt két kezed érintsd testedhez a szíved magasságában, … mintha imádkoznál! … Két tenyered összefordítva, szorosan összezárva és a szívedhez emelve. … Közben ismét kezdd el figyelni a lélegzetvételedet! … Érzékeld a be- és a kiáramló levegőt! (5 mp) Lassú, mély és teljesen nyugodt lélegzetvételek ezek. …

Végezd folyamatosan a gyakorlatot, és közben csak a lélegzetvételedet és az én hangomat figyeld! (20 mp) Ezzel a gyakorlattal összpontosítod a belső gyógyító erőket a kezeidbe, hogy utána azokat a fájó testrészedre helyezve gyors fájdalomcsillapítást és erős gyógyulást indíts be azon a területen. (10 mp) Folytasd tovább a gyakorlatot! … Két tenyered összezárva a szívednél, közben csak a lélegzetedet figyeled. (10 mp)

Folytasd tovább ezt a gyakorlatot mindaddig, amíg úgy nem érzed, hogy kellőképpen fölmelegedtek a tenyereid! … Az összegyűjtött, saját belső energiáidat ne engedd ki a testedből! … Tehát miután szétnyitottad a tenyereidet, helyezd azokat a kiválasztott testrészedre, hogy a gyógyító erők visszaáramolhassanak saját szervezetedbe, de már e módszer segítségével feldúsítva és koncentráltan. (10 mp) Helyezd tenyereidet a fájó testrészedre, és engedd, hogy elmúljon a fájdalom! … (30 mp)

Folytasd tovább a gyógyító erők közvetítését a kiválasztott testrészedre, legalább 5 percen keresztül! …

Ha úgy érzed, hogy megszűntek a fájdalmaid, vagy elég gyógyító energiát kapott már a tenyered alatti testrészed, akkor szépen lassan, a saját ütemedben térj vissza a teljes ébrenlét állapotába! … 

 

Ezek a meditációk (gyakorlatok) tisztulási folyamattal járnak.

A negatív érzések felszabadulnak szép sorjában és az ember még egyszer átéli, vagy sírásba tör ki minden ok nélkül. Segítsünk magunknak szervezetünknek, hogy a megszokottnál több folyadékot iszunk.

Ha kérdésed vagy kételyed van ide írva válaszolok rá 

Konkrét gyakorlati ajánlások, betegségre, életvitelre és érzelmi     problémákra!

Van már elég hanganyagom meditációhoz, valamint rengeteg hamgoskonyv. Oshó, Müller, Popper,….könyvek. Akik az utóbbi időben kértek tanácsot,  a problémályukhoz kapcsoló anyagokat tudtam küldeni. De vannak nagy terjedelműek, ezeket ha kéred cd-re másolom és elpostázom címedre.

Önköltségi áron. Van lehetőség teljesen személyre szabott cd- összeállítására is mely lefedi minden téren a problémádat.

Szeretnéd tudni hol tartasz az egészségeddel? Ingyenes felmérés

Személyes kezelésre való jelentkezés

 


     Tisztító meditáció – az anyag

 

Jelenítsd meg magad úgy, ahogy éppen most vagy egy szép zöld réten!… Nézz körül… nézd meg a virágokat, a kék eget, érezd a napsütést, a lágy szellőt!

Ha van már tűzrakó helyed, sétálj oda, ha nincs, akkor egy erre alkalmas részen teremts egyet kedved szerint!… Legyen egy hely, ahol békés, de mégis erős tűz ég…

Most vedd le a legfelső ruhadarabodat és dobd a tűzbe, add át a lángoknak! …Tedd meg, meg kell tenned…Folytasd tovább, vesd le, majd dobd a tűzbe az összes ruha darabodat, a cipődet, a fehérneműdet is…

Most szabadulj meg órádtól, ékszereidtől égesd el azokat is sorban egymás után, még a szemüvegedet se tartsd meg. Nem lesz rá szükséged … Ha már semmi sem maradt rajtad, az otthonodban lévő értékeid következnek…Dobj mindent sorban a tűzre… Most a kocsid következik és más nagyobb vagyontárgyaid…

Szabadulj meg az anyagi kötődéseidtől…

Üres kézzel születtél, mint ahogy üres kézzel távozol… A valódi életet csak üres kézzel élheted át…

Ha már semmid sem maradt és úgy állsz ott a réten, mint ahogy megszülettél, dobj egy olajágat a tűzre… Tömény, jó illatú füstjét a szél feléd fújja, körül vesz téged, érezd kellemes illatát… Hajad, bőröd, szőrzeted átveszi ezt…

Az ág mostanra teljesen leégett, lassan kitisztul a levegő… Könnyű, fehér hamuja lefedi a tárgyaid és a hozzá kötődő hiedelmeid hamuját…

A tűzrakóhely másik oldalán, a füvön szépen összehajtva találsz egy könnyű, fehér szövetből készült ruhát. Szabása egyszerű, mint egy hálóingé, ha majd felveszed a bokádig ér… Vedd fel és ha gondolod, fehér zsinórral kösd meg a derekadnál…

MOST készen állsz…

Rögzítsd elmédben ezt az érzést és képet, tartsd meg a meditáció után is… Most gyere vissza az ébrenlét állapotába és nyisd ki a szemed.

Mai világunkban, mindenek feletti hatásnak érezzük az anyagi jólét hajszolását. Ezt táplálja belénk jó formán minden létező média. ATÁRGYAK amit vásárolni kényszerülünk, mert akkora a kényszer nem fognak BENNÜNKET SZERETNI!

A boldogság bennünk lakozik, és azt kell a felszínre hozni. Mindenek előtt ÖNMAGUNK ELFOGADÁSÁVAL. 

 

Konkrét gyakorlati ajánlások, betegségre, életvitelre és érzelmi problémákra!

Van már elég hanganyagom meditációhoz, valamint rengeteg hamgoskonyv. Oshó, Müller, Popper,….könyvek. Akik az utóbbi időben kértek tanácsot,  a problémályukhoz kapcsoló anyagokat tudtam küldeni. De vannak nagy terjedelműek, ezeket ha kéred cd-re másolom és elpostázom címedre.

Önköltségi áron. Van lehetőség teljesen személyre szabott cd- összeállítására is mely lefedi minden téren a problémádat.

Szeretnéd tudni hol tartasz az egészségeddel? Ingyenes felmérés

Személyes kezelésre való jelentkezés

 

 


…Érints meg

  Érints meg   letöltés

Itt meghallgathatod

“Ha kisbabád vagyok érints meg.
Szükségem van az érintésedre, úgy, ahogyan talán sosem képzeled. 
Ne csak mosdass, pelenkázz és etess.
Ringass el. Puszild meg az arcomat és simogass.
Nyugtató, lágy érintésed biztonságot és szeretet ad.

Ha gyermeked vagyok érints meg.
Akkor is, ha dacos vagyok és elutasítalak.
Ne add fel, keress új utakat, hogy közel kerülj hozzám.
Jóéjtpuszid édes álmokat hoz.
Mindennapi érintésed elmeséli, mit érzel.

Ha kamasz fiad vagyok érints meg.
Ne hidd, hogy nem kell éreznem, hogy törődsz velem
Csak azért, mert már majdnem felnőttem.
Szükségem van szerető karjaidra, szükségem van lágy hangodra.
Az élet viharában a bennem élő gyermek érted kiált.

Ha barátod vagyok érints meg.
Semmi sem mutatja jobban szeretetedet, mint egy meleg ölelés.
Mikor szomorú vagyok, egy gyógyító érintés mondja el, hogy szeretsz.
Azt mondja el, hogy nem vagyok egyedül.
Lehet, hogy az érintésed minden, amit kapok.

Szükségem van lágy, vigasztaló érintésedre.Ha életed párja vagyok érints meg.
Talán azt hiszed, hogy szenvedélyed elég nekem.
De csak karjaid tartják távol a félelmet.
Mely emlékeztet, hogy olyannak szeretsz, amilyen vagyok.

Ha felnőtt gyermeked vagyok érints meg.
Ha van is saját családom, akiket megölelhetek,
Mégis szükségem van anyám vagy apám karjára, mikor gyenge vagyok.
Szülőként máshogy látlak.
Már jobban tudlak becsülni.

Ha idős szülőd vagyok érints meg.
Ahogy én érintettelek, mikor kicsi voltál.
Fogd a kezem, ülj közelebb, adj erőt.
Melegítsd megfáradt tagjaimat közelségeddel.
Bár a bőröm ráncos, érintésre vágyik.

Ne félj. Érints meg!”

(ismeretlen szerző)

 

Érints meg  letöltés 

 Audióban is meghallgathatod.

Tegyük meg, amit oly sokszor mulasztottunk el annak ellenére, hogy erre mindnyájunknak nagy szüksége van.

Meglátjuk, az érintés különleges ajándék, amiből adni jobb, mint kapni.

 


jani

orommel-letezni.hu 54 éves. 2001 ig éltem én is a szorgos munkás kis életemet feleségemmel három szép lányommal! A reiki energiagyógyászatot megismerve teljesen más lett az életem, életfelfogásom! Az addigi gyötrődő önmarcangoló, kesergő ember megértette hogy nem a világnak kell megváltozni hanem az embernek!!! Közben Reiki mester lettem s tovább is ez az életem! Megtaláltam a boldogságot mint ember, férfi, apa! Bárki kérheti a segitségemet SEGITEK energiakazeléssel,tapasztalataim átadásával vagy ismeretanyaggal!! Addig sem voltam beteges, de azóta még az a kevés nyavalyám is eltünt! Magyari János Reiki mester

Hozzászólást szeretnél írni? Nyugodtan hiszen épp itt vagy! Te hogy látod? Kiváncsi vagyok a véleményedre. Nem kell regisztrálni a megjegyzés írásához.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .